חורף חם: 6 סוגי מאפים מיוחדים | "במטבח של מירי"

    חיה ספיר No Comments on חורף חם: 6 סוגי מאפים מיוחדים | "במטבח של מירי"

    החורף כבר כאן, וזה בדיוק הזמן להיכנס למטבח החמים. בתכנית השבועית "במטבח של מירי" הגישה השפית מירי זורגר שישה מתכונים למגוון סוגי מאפים מיוחדים ומפנקים שיחממו לכם את החורף | התכנית המלאה והמתכונים

    23:02
    01.05.24
    אבי יעקב No Comments on מקסימום איכות במינימום מחיר: טיולי בין הזמנים זה מקס סטוק

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לחמניות שום-מתכון כיתתי

    מצרכים ללחמניות:

    1. ק"ג קמח

    2 ביצים

    50 גר' שמרים

    3/4 כוס שמן

    100 גר מרגרינה רכה

    4 כפות דבש

    3 כפות סוכר

    כ 600 מ"ל מים פושרים 

    1 כפית מלח

    לציפוי:

    חמאת שום

    אופן ההכנה:

    אופן ההכנה:

    את המצרכים יש להניח בקערת המיקסר

    את המלח יש להניח ראשון  ולכסותו עם  הקמח ולאחר מכן יש להוסיף  את שאר הרכיבים

    לשים בין 8-10 ד' במהירות נמוכה של המיקסר עד לקבלת בצק רך  שאינו נדבק לדפנות.

    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה וטופחים עליו בכדי להוציא ממנו את נפח האוויר

    מחלקים את הבצק ליח' של  כ 15  גר'. מרדדים כל יחי' לעלה צר וארוך ומגלגלים לגלילים

    לאחר שכל פיסות הבצק מגולגלות יש לקלוע חלות 

    את החלות הקלועות יש לשים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. ולכסות בניילון נצמד להתפחה כ חצי שעה

    מברישים את החלות בביצה טרופה ומפזרים שומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ20 ד' עד חצי שעה

    החלות מעולות בהקפאה


    לזניה חצילים וגבינות

    מצרכים

    1 חב אטריות לזניה

    1 חציל פרוס דק + 1 כפית מלח

    300 גר גבינה צהובה מגוררת

    2 מיכלי קוטג'

    לרוטב עגבניות

    500 גר' מחית עגבניות

    1/2 ליטר מים

    2 עגבניות בשלות

    1/2 כוס שמן

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    2-3 שיני שום כתושות

    2 כפיות סוכר

    אופן ההכנה:

    את פרוסות החציל יש להמליח ולהשהות חצי שעה .

    ליבש ולטגן בשמן עד להשחמה משני הצדדים. ולהספיג בניר סופג

    הכנת הרוטב עגבניות

    את כל מצרכי הרוטב יש לשים במעבד מזון ולעבד לרוטב חלק .

    לטעום ולתקן תיבול

    הרכבת המנה:

    בתבנית אפיה בגודל 30 על14.5 גובה 6 ס"מ יש להניח שכבה של אטריות ( אין צורך לבשל) מעל למרוח שכבה של רוטב עגבניות.

    מעל להניח פרוסות חציל .מעל למרוח קוטג' מעל יש לפזר 1/3 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת .

    יש לחזור על השכבות עוד פעם אחת .לכסות ברוטב עגבניות ולאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות..

    להסיר את הכיסוי ולשפוך את הרוטב רויאל ולאפות חצי שעה נוספת לא מכוסה.

    לפזר את הגבינה הצהובה הנותרת ולאפות עוד כ 7 ד' עד שהגבינה נמסה, להגיש חם.


    בלינצ'עס פטריות מוקרם

    לבלינצ'עס:

    4 ביצים

    2 כוסות קמח

    2 כוסות מים

    מעט מלח

    4 כפות סוכר

    1/3 כוס שמן

    למלית:

    3 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים לפירה 

    50 גר' חמאה

     2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    1 סלסילת פטריות קצוצות מטוגנות עד להשחמה

    200 גר' גבינה צהובה מגוררת

    1 כפית מלח

    3 כפות עירית

    מעט פלפל שחור

    לרוטב הקרמה:

    50 גר' חמאה

    50 גר' קמח

    250 מ"ל שמנת מתוקה

    250 מ"ל חלב

    מעט אגוז מוסקט

    1 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    300 גר' גבינה צהובה מגוררת

    אופן ההכנה:

    תחילה מכינים את הבלינצ'עס

    במעבד מזון מניחים את הבלינצ'עס ומעבדים לעיסה חלקה

    מחממים שמן במחבת ומטגנים חבתיות דקות

    מטגנים כך את כל המסה ומניחים להתקרר

    הכנת המלית:

    מועכים את תפוחי האדמה עם החמאה

    מוסיפים את שאר הרכיבים מטבלים מערבבים טועמים ומתקנים תיבול

    ממלאים את עלי הבלינצ'עס במלית ומקפלים ומניחים בתבנית בינונית

    הכנת הרוטב:

    מחממים חמאה להמסה מוסיפים קמח מטגנים להשחמה

    מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה

    מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מבשלים כ 10 ד'

    שופכים את הרוטב על הבלינצ'עס מפזרים גבינה צהובה 

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להמסה והשחמת הגבינה


    גראטן תפוחי אדמה ובטטה אפויות

    מצרכים לתבנית בינונית:

    4 תפוחי אדמה פרוסים דק במעבד מזון

    2 בטטות קלופות ופרוסות דק במעבד מזון

    2 כפיות מלח

    1/2 כפית פלפל שחור טחון

    1 כפית תבלין פילדלפיה

    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה:

    את הירקות הפרוסים אני שמה בקערה

    מעל שמה את התבלינים ומערבבת היטב

    מניחה את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה  בתבנית בינונית

    מחממת תנור לחום של 200 מעלות 

    אופים את הגראטן עד להשחמה כ 40 ד'


    מאפינס גבינות ותירס

    מצרכים:

     2 ביצים גדולות

    ג' גבינת  פטה עיזים מגורדת50 

    ג' גבינה צהובה מגורדת50

    בצל קצוץ ומטוגן עד הזהבה

    חצי כוס תירס

    קוטג' קופסא שלמה

    חצי כוס חלב

    3/4 כוס קמח

    כפית א. אפייה

    כפית מלח

    אופן ההכנה:

    . לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

    . לערבב את כל המצרכים למלא את השקעים כמעט עד הסוף.

    . לאפות כ 25 דקות או עד הזהבה וקיסם יוצא נקי.


    מאפה פילו ממולא בגבינות

    מצרכים:

    1 חב עלי פילו חתוך ל 4

    שמן לריסוס

    למלית:

    2 בצלים מטוגנים עד להשחמה

    2 כוסות גרגירי תירס קפוא או כל ירק אחר

    1 קוטג'

    150 גר מוצרלה מגוררת

    150 גבינת פטה מגוררת

    1 מסקרפונה

    2 ביצים

    1/2 כוס פירורי לחם

    1 כפית מלח

    מעט פלפל שחור

    אופן ההכנה:

    מערבבים את מצרכי המלית

    טועמים ומתקנים תיבול

    מרססים 2 ריבועים בשמן

    מניחים מלית בקצה הריבוע ומגלגלים לגליל ארוך

    מניחים בתבנית בצורה עגולה

    מכינים כך את כולם

    מברישים בשמן 

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.

    האזינו לתכנית:

     

     

     



    0 תגובות